امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
بخش همکاران
بلوک کد اختصاصی

بررسی اهمیت گل جالیز با تاکید بر روشهای کنترل

بررسی اهمیت گل جالیز با تاکید بر روشهای کنترل دسته: شیمی
بازدید: 2 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 850 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 42

فایل بررسی اهمیت گل جالیز با تاكید بر روش‌های كنترل در قالب Word در 42 صفحه

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

توضیحات:

فایل بررسی اهمیت گل جالیز با تاكید بر روش‌های كنترل در قالب Word در 42 صفحه.

بخشی از متن :

مفهوم بیماری درگیاهان:

گیاه سالم براساس استعداد ذاتی یا موروثی خود، عملیات فیزیولوژیكی مختلفی را كه برای ادامه حیات لازم دارد انجام می‌دهد. مهمترین این عملیات عبارتند از:

تقسیم سلولی، تشكیل بافتها و اندامهای مختلف، جذب آب و موادمعدنی از خاك، انتقال مواد خام، فتوسنتز، انتقال مواد ساخته شده برای مصرف و ذخیره، متابولیسم مواد ساخته شده، تولید مثل و بالاخره ذخیره مواد غذایی برای دوران زمستانگذرانی یا تولید مثل.

هر گاه بر اثر عوامل بیماری‌زا یا بعضی از شرایط زیست، اختلالاتی در عملیات فیژیولوژیكی فوق بروز كند كه گیاه را از رشد طبیعی باز دارد یا علائم خارجی بیماری (Symptoms) ظاهر شود و یا میزان محصول به نحو غیر طبیعی كاهش یابد، گیاه بیمار است. عوامل عمدة تولید بیماری در گیاهان، موجودات زنده بیماریزا (‌Pathogens) و یا عوامل فیزیكی و شیمیایی محیط زیست گیاه می‌باشند و چگونگی ایجاد هر بیماری بستگی به نوع عامل و گاهی اوقات بستگی به نوع گیاه دارد. در ابتدا عكس‌العمل گیاه نسبت به عامل بیماریزا در نقطه شروع بیماری و بصورت فعل و انفعال شیمیایی غیر قابل روئت است ولی بزودی این واكنش توسعه یافته و باعث تغییرات سلولی و بافتی مشهود گشته و بالاخره آثار بیماری پدیدار می‌شود.

بنابراین مفهوم بیماری در گیاهان عبارتست از هر گونه اختلالی كه بوسیله یك پاتوژن یا موجود زنده بیماریزا یا عامل محیطی در عملیات تولید، انتقال، استفاده از مواد غذایی، مواد معدنی و آب روی ‌دهد و باعث تغییرات ظاهری و تقلیل میزان محصول گردد.

ایجاد بیماری بوسیلة پاتوژنها ممكن است به یكی از مراحل زیر انجام گیرد:

  • مصرف و جذب مواد داخل سلولهای میزبان.
  • كشتن یا ایجاد اختلال در متابولیسم سلولهای میزبان در اثر مواد سمی و آنزیمها و مواد هورمونی
  • انسداد راه انتقال مواد غذایی و معدنی و آب.

اهمیت بیماریهای گیاهی:

اهمیت بیماریهای گیاهی برای بشر بعلت خساراتی است كه در نتیجة بیماری به گیاهان و فراورده‌های گیاهی وارد می‌شود. میلیونها نفر از ساكنین جهان كه خود تولید كننده فرآورده‌های گیاهی می‌باشند برای ادامه حیات به این محصولات احتیاج دارند و بعبارت دیگر بیماریهای گیاهی ممكن است در سرنوشت آنها نقش موثری را ایفا كند.

مرگ حدود سیصد هزار نفر ایرلندی در نتیجه قحطی (1845) و گرسنگی میلیونها نفر مردمی كه در كشورهای توسعه نیافتة امروز زندگی می‌كنند، نمونه‌های درد آوری از نتایج شوم بیماریهای گیاهی است.

بیماریهای گیاهی ممكن است عامل محدود كننده كاشت یك گیاه در یك منطقه یا كشور باشند و تمام گیاهان یك گونه را كه به بیماری حساسند نابود كنند. ضمناً بیماریهای گیاهی عامل ایجاد صنایع جدید شیمیایی یا ماشین آلاتی كه در مبارزه با بیماریها بكار می‌روند می‌باشند. میزان پولی كه تا كنون در این قسمت خرج شده به بیلیونها دلار می‌رسد.

طبقه بندی عوامل بیماریزای گیاهی:

در حال حاضر دهها هزار بیماری وجود دارد كه به گیاهان اصلی در سراسر جهان صدمه می‌زنند. بطور متوسط هر یك از گیاهان به حدود صد نوع بیماری مبتلا می‌شوند. هر كدام از پاتوژنها نیز ممكن است از یك واریته تا دهها تا صدها گونه گیاهان متفاوت را آلوده كنند. برای تسهیل در امر شناسایی، مطالعه و مبارزه با بیماریهای گیاهی بایستی به نحوی آنها طبقه‌بندی كرد. بیماریهای گیاهی را به روشهای مختلف كه پایه و اساس متفاوت دارند طبقه‌بندی كرده‌اند.

این طبقه‌بندی گاهی براساس علائم ظاهری امراض بوده و گاهی براساس اندام بیمار گیاه و یا براساس نوع گیاه بیمار صورت می‌گیرد. ولی متداولترین طبقه‌بندی براساس نوع عامل بیماری است.

بیماریهای گیاهی را به دو گروه زنده (Biotic) و غیر زنده (ABiotic) تقسیم می‌كنند.

گروههای غیرزنده (ABiotic): بیماریها و اختلالاتی هستند كه در اثر كمبود عناصر غذایی، بالا بودن حرارت و رطوبت و بالا بودن اسیدیتة خاك یا قلیاییت آن، زیادی برخی از میكروالمانهای غذایی در خاك و آلاینده‌های سمّی در اتمسفر بوجود می‌آیند كه غیر مسری می‌باشند و عوامل غیر زنده هستند.

بیماریهای ناشی از عوامل زنده یا بیوتیك (پاتوژنها) آلوده كننده و مسری بوده و از گیاه بیمار به گیاه سالم منتقل می‌شود كه مهمترین آنها بیماریهای ناشی از عوامل قارچی می‌باشد.

گروههای بیوتیك خود به گروههای زیر تقسیم می‌شوند.

  1. قارچها (Fungi)
  2. باكتریها (Bacteria)
  3. ویروسها و ویروئیدها (Viruses and Viroids)
  4. گیاهان انگل گلدار (Phanerogamic plant parasites)

قارچها:

تمام گیاهان عالی ممكن است بوسیلة یك یا چند قارچ بیمار شوند. گیاه سیب‌زمینی به تنهایی مورد حملة حداقل 30 قارچ بیماریزای مختلف قرار می‌گیرد. قارچهای بیماریزای گیاهان، سالانه در سراسر جهان خسارات فراوانی می‌زنند.

عوامل بیماریزای مزبور به تمام اندامهای گیاهی می‌توانند حمله كنند. به بذور و همچنین به محصولات برداشت شده بخصوص سبزیجات و میوه‌ها حمله می‌كنند. قارچهایی كه محصولات برداشت شده را آلوده می‌كنند می‌توانند منجر به تولید میكوتوكسین‌هایی شوند كه در انسان منتج به مشكلات مهمی در سلامتی نظیر بروز سرطانهای مختلف در اندام انسان می‌شوند.

باكتریها:

پروكاریوتها گروهی از موجودات فوق العاده متنوع می‌باشند. در یك طرف اینها كوچكترین موجود زنده شناخته شده یعنی میكوپلاسماهای فاقد دیواره سلولی (فیتوپلاسماها) و در طرف دیگر در میان باكتریهای حقیقی باكتریهای رشته‌ای شكل (اكتینومیستها) قرار دارند.

ویروسها و ویروئیدها:

ویروس عامل آلوده كننده است كه بوسیله میكروسكوپهای چشمی غیر قابل روئت هستند و آنقدر كوچكند كه از صافیهای نگاهدارنده باكتریها عبور می‌كنند.

فاقد سیستم سوخت و ساز (متابولیك) خاص خودشان هستند و جهت تكثیر وابسته به سلول میزبان می‌باشند. اینها به عنوان یك بسته كوچك اطلاعات ژنتیكی (بیگانه با میزبان) از نوع RNA و یا DNA هستند كه می‌توانند سبب تحریك بیماری در میزبان شوند.

ویروسها به بیشتر آنزیمهای ضروری برای تكثیرشان به میزبان خود متكی هستند. قارچها، باكتریها، نماتدها، و گیاهان انگل‌گلدار همگی موجودات سلولی بوده كه نیاز به مواد غذایی معدنی و آلی جهت رشد و تكثیر و تولید مثلشان دارند.

این موجودات دارای یك سیستم معین سوخت و ساز هستند. هنگامی كه آنها غذا را از میزبان گیاهی كسب می‌كنند با هزینه موجود دیگری زندگی می‌كنند و پارازیت (Parasites) نامیده می‌‌شوند.

نماتدها:

نماتدها موجوداتی هستند كه مشابه كرمهایی كه در روده انسان هستند می‌باشند. آنها از موجودات طبیعی خاك و آب می‌باشند. نماتدها اساساً حیوانات آبی بوده و یك قشر آب كه بدن آنها را می‌پوشاند جهت بقاء و فعالیت آنها ضروری است.

نماتدهایی كه به ریشه‌ها حمله می‌كنند ممكن است سبب انشعابات زیاد ریشه بشوند و رشد طولی ریشه‌ها قطع و یا به تعویق بیافتد، نوك ریشه‌ها متورم، نكروزه و سطح ریشه‌ها ناهموار و زبر می‌شود، گال ریشه‌ای و كاهش كل توده ریشه خواهد شد. تعداد زیادی از گونه‌های نماتدها روابط نزدیكی با بیماریهای قارچی، باكتریایی، و یا ویروسی دارند. خیلی از ویروسها بوسیله برخی نماتدها منتقل می‌شوند. نماتدها خودشان سبب پوسیدگی ریشه نخواهند شد ولی مسئول دخول عوامل پوسیدگی ریشه هستند.

گیاهان انگل‌گلدار: (Phanerogamic plan parasites)

اگر چه بیشتر بیماریهای گیاهی در اثر قارچها، باكتریها، نماتدها و ویروسها بوجود می‌آیند چند تایی هم گیاهان بذردار و فانروگام هستند كه روی گیاهان و درختان باغات و كنار جاده‌ و غیره بصورت زنده پارازیت هستند.

و...

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

برچسب ها : دانلود مقاله بررسی اهمیت گل جالیز با تاکید بر روشهای کنترل , اهمیت گل جالیز با تاکید بر روشهای کنترل رشد و توسعه گل جالیز , افزایش طول ریشه چه و اتصال به میزبان , مدیریت گلهای جالی , روشهای مکانیكی و فیزیکی روشهای زراعی , فایل ورد پروژه گل جالیز

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر